009990-Bambusz szalagparketta padlófűtésre – FONOTT GŐZÖLT – BF-SWC-PF-D1- KIFUTÓ!

Show all

009990-Bambusz szalagparketta padlófűtésre – FONOTT GŐZÖLT – BF-SWC-PF-D1- KIFUTÓ!


Akciós Ár:
9 990.- / m²
Régi ár:
12 990.- /m²
Gyártó:
Bergeim
Cikkszám:
BF-SWC-PF-D1
Anyaga:
bambusz HDF lemezen
Vastagság:
12mm
Kopóréteg:
2mm
Felülete:
Lakkozott
Extra kezelés:
wax-al kezelt klikkrendszer
Sávok:
1
Szín:
Gőzölt
Rétegszám:
3
Fózolás:
mikrofózolt
Rendszere:
Klikkes (Tap&Go)
Ragasztást igényel:
nem
Felújítható:
igen
Felhasználási terület:
beltér
Padlófűtésre alkalmas:
igen
Antisztatikus:
igen
Antibakteriális:
igen
Antiallergén:
igen
Vízálló:
nem
Panelméret:
920x132x12 mm
Rendelési egység:
1 csomag
Csomag tartalom:
2,91 m² / 24 panel
Származási hely:
PRC
Garancia:
10 év

ELÉRHETŐSÉG: Külső raktáron.

Szükséges kiegészítők:

 • Párazáró fólia
 • Alátét lemez
 • Padlófűtés esetén speciális alátét
 • Szegélyléc
 • Szegélyléchez ragasztó
 • Burkolatváltó és végzáró profilok

 

BERGEIM® bambusz szalagparketta

A BERGEIM Floors bambusz parkettái a prémium minőséget képviselik. Legfőbb jellemzőjük a precíz megmunkálás mellett az egyedi Tap&Go klikkrendszer és az extra kemény HDF hordozólemez. A parketták megfelelnek minden nemzetközi előírásnak és szabványnak. A természetes felületek és a magas minőség miatt a legközkedveltebb padlók egyike.

A szalagparketta három rétegből épül fel. A 2mm vastag bambusz réteg egy különleges minőségű HDF hordozó lemezre van ráragasztva, a HDF lemez alján pedig egy ellen réteg található. Ez a rétegelt felépítés teszi a parkettát alkalmassá a padlófűtésre. Így a hőáteresztő képessége is nagyon jó és kevésbé reagál a környezeti behatásokra, mint egy tömör padló. A parketta anyagában színezett (karbonizált), ezért egy csiszolás és lakkozás esetén is megtartja a színét, ha felújításra kerül sor.
Strandwoven_Bamboo_Flooring_Structure

 

MIÉRT BAMBUSZ PARKETTA?

A bambusz parketta korunk egyik legkedveltebb padló burkolata, a természetes anyagokból készülő parketták közt. Népszerűségét egyedi megjelenésének, nagy terhelhetőségének és környezetbarát mivoltának köszönheti. A bambusz sok jellemvonása hasonlít a keményfáéhoz, azonban a bambusz nem fa, hanem egy fűféle. Ennek nagy előnye, hogy rostszerkezete sokkal sűrűbb és erősebb a keményfák rostszerkezeténél. A bambusz megújuló, környezetbarát forrás, mert minden keményfánál sokkal gyorsabban nő. A tavaszi szezonban, mikor a bambuszhajtás kibújik a földből, az első 24 órában akár 1 métert is nőhet. A bambusznád hat hónap alatt megnő és éretté válik. Parketta nyersanyagnak az 5-6 éves törzset használják fel, mert rostszerkezete ekkorra lesz teljesen sűrű és erős. A bambusznádnak több mint 1000 változata létezik a világon, de parketta gyártásra egyedül a Mao bambusz alkalmas, az átmérője, szerkezete, sűrűsége és erőssége miatt. A gyors növekedésének köszönhetően a bambusz parketta remek globális alternatíva a korlátozottan kitermelhető keményfákkal szemben, mivel a keményfák újranövekedése több évtizedig is eltarthat. A BERGEIM® bambusz parketták abban térnek el a többi bambusz parkettától, hogy az egyedi Tap&Go® klikkrendszerrel gyártják őket, ami kiemelkedő tartást biztosít a parketta rendszerének. Pluszban a klikkrendszer egy speciális Wax-al van kezelve, ami ellenáll a víznek és megakadályozza az esetleges aljzat hibákból adódó parketta nyikorgást. A bambusz parketta felülete felújítható, azaz fel lehet csiszolni és újra lakkozni.

KÖRNYEZETVÉDELMI SZEMPONTOK

A globális erdészet folyamatos kitermelésének egyenes következménye a káros környezeti és éghajlati változás. Emiatt a környezetvédelem, az újrahasznosítás és a megújuló források használata egyre népszerűbbek, mert ezek lassítják az erdők kiirtását. A bambusz a környezetére is jó hatással van, mert elterülő gyökér rendszere segít stabilizálni a talajt és megakadályozza az eróziót. A bambusz törzsnek kiemelkedő a tűrőképessége, emellett pedig ellenáll a gombáknak, rovaroknak és kártevőknek, ami magát, a kész bambusz parkettát is jellemzi. Az emberiség a fejlődése során egyre szélesebb körben és egyre nagyobb mennyiségben használt keményfát, ami azt eredményezte, hogy bolygónk erdői megritkultak, részben eltűntek és egyre kevesebb a kitermelhető alapanyag. A kitermelés kritikus pontra érkezett és a keményfa alapanyag kezd hiánycikké válni. Ára folyamatosan emelkedik. A bambusz egy kiváló alternatíva a keményfa kiváltására, ezért egyre szélesebb körben használják. Népszerűsége egyre nő és az építő ipar mellett már számtalan helyen használják. Az általunk forgalmazott bambusz parketták iránt is egyre nagyobb az érdeklődés mind a hazai, mind a nemzetközi piacon egyaránt. A bambusz termékeket egyedülálló tisztaság, természetes elegancia, különleges szín és megjelenés, valamint tartósság jellemzi. Ezek a tulajdonságok ritkán lelhetők fel más fatermékekben. A vásárlók körében emiatt is nagyon kedveltek.

A BERGEIM® bambusz parketta főbb jellemzői:

 • Nem szálkásodik.
 • Nem gyúlékony.
 • Nem korhad.
 • Nem dohosodik.
 • Kimagaslóan rugalmas.
 • Kimagaslóan terhelhető és kopásálló.
 • Antisztatikus.
 • Anti allergén.
 • Káros anyagoktól mentes.
 • Rovaroktól, kártevőktől és gombáktól mentes.
 • Természetes alapanyagának köszönhetően színe és mintázata változatos.
 • Padlófűtésre alkalmas.
 • Akár falburkolatként is használható.
 • Környezettudatos megoldás.
 • Természetes életteret biztosít.

A BAMBUSZ TERMÉKEKET EGYEDÜLÁLLÓ TISZTASÁG, TERMÉSZETES ELEGANCIA, KÜLÖNLEGES SZÍN ÉS MEGJELENÉS, VALAMINT TARTÓSSÁG JELLEMZI. EZEK A TULAJDONSÁGOK RITKÁN LELHETŐK FEL MÁS FATERMÉKEKBEN. A VÁSÁRLÓK KÖRÉBEN EMIATT IS NAGYON KEDVELTEK.