Arbiton spc padló
2023-04-03
Classen laminált padló
2023-04-03

A chevron mintát magyar halszálka mintának is nevezik egy hímzés fajta után, amely a 16. században jött divatba. A Chevron padló mintája ilyen régi időkbe visz minket, már akkor is kedvelt forma volt, mert eleganciát kölcsönzött a helyiségnek, és növelte a teret optikailag. A Chevron a halszálkával megegyező cikk-cakk formát használja, vagyis a Chevron és a halszálka minta megegyezik, csak két neve van. Többféle változatban és nagyságban is találkozhatunk vele. Az ékalak általában 45 fokos szöget zár be, de gyakran előfordul, hogy 60 fokos változatban rakják le a padlót. A különböző szögekkel és méretekkel más és más hatásokat érhetünk el, de mindegyikről elmondható, hogy egyedivé teszi a teret, ahol ilyen padlón járhatunk.

Fa vagy laminált?

Aki ragaszkodika faparkettához, az is megtalálja a nagy kínálatban a számára megfelelőt, a Chevron faparketták ugyanis soha nem mennek ki a divatból. De aki a Chevron padló laminált változatát kedveli, az is számos variáció közül választhat. Aki az utóbbit részesíti előnyben, annak nyilván az is szempont volt, hogy könnyű legyen a lerakása, és ne kelljen semmilyen karbantartási munkát végezni, mint a parketta esetében, ahol nem árt néha parketta ápolóval átkenni, vagy néhány évente átcsiszolni afát. A laminált változatban erre nincs szükség, sőt egy ügyesebb kezű barkácsoló családtag is le tudja tenni. Ebben az esetben azonban nagy hangsúlyt kell fektetni az alátét kiválasztására. A lerakáshoz nem szükséges egyéb anyag a padlón kívül, csak az alátét és a szegély. Laminált padló esetében a továbbiakban nem kell nagyon sokat foglalkozni a padlóval, anélkül is hosszan megőrzi szépségét. Tisztításához elég egy porszívó és egy puha pamutrongy.

A Chevron padló megszólalásig hasonlít az eredeti faparkettához, de a tulajdonságai sokkal kedvezőbbek. Ha szereti a klasszikusat, az örök szépet, ami sosem megy ki a divatból, akkor díszítse otthonát halszálka mintás padlóval, amely stílust visz a lakásába, és egy olyan eleganciát, amit csak minőségi padlókkal érhetünk el.

gdpr-image
Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. A webhely használatával Ön elfogadja adatvédelmi irányelveinket.
Bővebben