Vásárlói tájékoztató

Logo_SBS step by step parketta kicsi

SBS Parketta

VÁSÁRLÓI TÁJÉKOZTATÓ – ÜZLET SZABÁLYZAT

Információk a vásárlási és garanciális feltételekről

 

1. Honlapunkkal kapcsolatos alapinformációk.

1/a.   A honlapunkon feltüntetett árak bruttó fogyasztói árak, 27% ÁFA tartalommal.

1/b.   A honlapunkon feltüntetett árak nem minősülnek ajánlattételnek! Ennek oka, hogy árváltozás esetén időbe telik (akár több nap) amíg a weblap karbantartója frissíti az árakat és a frissítés befejezéséig a régi árak láthatók. Természetesen a feltüntetett árak általában mindig megfelelnek a valóságnak.

1/c.  A honlapunkon található összes termék megtekinthető boltunkban, minta vagy mintatábla formájában. Ha messzebbről érkezik egy konkrét minta megtekintésének céljából, indulás előtt mindenképp érdemes érdeklődni, hogy az adott minta bent van-e a boltban. Erre azért van szükség, mert esetenként kiadjuk a mintákat otthoni megtekintés céljára és ilyenkor az üzletben nem tekinthetők meg.

2. Boltunkkal kapcsolatos alapinformációk.

2/a.  Boltunk egy bemutató terem, nyitvatartási időben látogatható. Az értékesítés termékminták alapján történik. Boltunk elérhetőségéről és nyitvatartási idejéről a KAPCSOLAT menüpontban tájékozódhat.

2/b.  Mivel mintabolt vagyunk, parkettákból, laminált padlókból, a legtöbb szegélylécből és néhány kiegészítőből nem tartunk árukészletet. Az áru nagy része rendelésre érkezik külső raktárból vagy beszállítóktól és a legtöbb esetben 1-5 munkanap alatt elérhető. Néhány padló esetében, esetleg a külföldről érkező, vagy gyártással rendelt áruk esetén a beérkezési idő akár 2-4 hét is lehet a mennyiségtől és a gyártótól függően, de ezek között is vannak azonnal elérhető típusok. A Swiss Krono és Classen laminált padlóink, valamint bambusz parkettáink egy része akár azonnal átvehető külső raktárunkból. A padló kiegészítő termékek nagy része a bolti raktárból azonnal elérhetők. A termékek elérhetősége a honlapunkon a legtöbb termék leírásánál fel van tüntetve, de ez az információ csak tájékoztató jellegű, mely a megrendelés alkalmával pontosításra kerül.

2/c.  Mintákat kaució fejében tudunk kiadni. Ha Ön otthonában szeretné megnézni a kiválasztott padlót, a mintatáblát hazaviheti rövid időre és összeegyeztetheti az otthonában található színekkel. A kaució összege 15 000.-Ft 1db mintára és 5 000.-Ft minden további mintatábla esetén, továbbá 20 000.-Ft legyező minták esetén (az összegek tájékoztató jellegűek). A kaució összege, a minta időben és sérülésmentes állapotban történő visszaadásakor teljes összegben visszajár.

3. Megrendelés menete.

3/a.  Megrendelés leadható személyesen boltunkban, vagy e-mail-ben, ha Ön távolabb lakik, esetleg az ideje nem engedi, hogy befáradjon boltunkba. Telefonon nem áll módunkban rendelést felvenni! Ennek oka a félrehallás vagy félreértés elkerülése, továbbá így vissza lehet nézni a megrendelés előzményeit.

3/b.  Igény esetén, esetlegesen, nagyságrendi árajánlatot tudunk adni. Az általunk kiszámolt mennyiségeket minden esetben ellenőriztesse szakemberével, aki a helyszínen pontos felmérést tud készíteni. A nagyságrendi árajánlatban szereplő mennyiségekért, a helyszíni felmérés hiányában, felelősséget nem vállalunk. Ezzel kapcsolatos reklamációt nem fogadunk el.

3/c.  Megrendeléskor megrendelőlapot állítunk ki, ami tartalmaz minden szükséges információt.

3/d.  A megrendelőlap kiállításakor rögzítjük a vásárló nevét, telefonszámát és lakcímét, amit a törvényi előírásoknak megfelelően bizalmasan kezelünk és azt harmadik személynek nem adjuk ki.

3/e.  Az áru megrendelésekor előleget kérünk, mely az áru fajtájától és mennyiségétől függően a teljes vételárból számítva 40-50%, a hosszabb átfutási idejű áruk esetén 70-80% vagy teljes összeg is lehet.

3/f.  Részünkről az  áru  megrendelése az előleg kifizetése, vagy az utalás  számlára történő beérkezése után történik.

3/g.  A fizetés történhet átutalással, boltunkban készpénzzel, vagy bankkártyával.

4. E-mail-ben történő megrendelés menete.

4/a.  Küldje el  részünkre írásban (sbsparketta@gmail.com), hogy mit szeretne vásárolni, vagy mire szeretne ajánlatot kapni. A levél feldolgozása után egy árajánlatot vagy megrendelőlapot állítunk ki, mely tételesen tartalmazza a megrendelt termékeket, azok árait és minden szükséges információt. A dokumentumot válaszként elküldjük az Ön részére. Ha mindent rendben talált a megrendelőlapon és elfogadja a megrendelést, akkor azt írásban, válaszüzenetben jeleznie kell felénk. A megrendelés elfogadása után, utalásos vásárlás esetén díjbekérőt küldünk az Ön részére, ami alapján kezdeményezheti az utalást. Az utalás alkalmával a közleménybe kérjük beírni a megrendelő nevét és a díjbekérő dokumentum sorszámát. Az utalás beérkezésekor élesítjük a megrendelést és az árut beszállíttatjuk boltunkba, vagy kiszállíttatjuk a megadott címre, ha kiszállítást kért.  Az áru átvétel lehetőségéről, vagy kiszállításáról telefonon értesítjük.

4/b.  FONTOS! A későbbi esetleges félreértések elkerülése végett, megrendelés esetén kérjük vegye figyelembe, hogy üzletünk nem WEB áruház, ezért az e-mail-ben leadott megrendelés nem tekinthető Online vásárlásnak. A megrendelés fizetési kötelezettséggel jár, annak utólagos felmondására nincs lehetőség. Kérjük csak olyan terméket rendeljen meg, amelyet előzetesen személyesen megtekintett vagy már ismer, mert a rosszul választott színű, méretű vagy típusú termékeket nem tudjuk visszavásárolni vagy kicserélni, mint ahogy a megmaradt termékeket sem. Ezeket a feltételeket Önnek a megrendelés folyamán aláírásával el kell fogadnia.

4/c.  A megrendelés fizetési kötelezettséggel jár! A megrendelés, a megrendelőlap aláírása után nem mondható le. Különleges esetben előfordulhat, hogy külön megegyezés szerint a beszállító visszavásárol bizonyos termékeket, ha azt még nem adtuk ki raktárunkból, de ez nagyon ritkán fordul elő. Ilyen esetben lehetséges a rendelés felmondása, de ilyen esetben a vásárlónak 10-30-% elállási díjat kell fizetnie, mely tartalmazza az oda-vissza szállítás díját, valamint tárolási és adminisztrációs díjakat a szolgáltatók részére.

5. Szállítás és árukiadás.

5/a. Az áru beérkezésekor a megrendelőt minden esetben telefonon értesítjük. A beérkezett árut, a megrendeléskor megbeszélt időponton túl, 5 munkanapig tudjuk díjmentesen tárolni. Az 5 munkanap letelte után, a korlátozott raktározási hely miatt, az árut külső raktárba szállítjuk és az átvételig ott tároltatjuk. Erről az elszállítás előtt a vásárlóval természetesen egyeztetünk! A bérraktározás díja 2500.-Ft+ÁFA/nap raklaponként. Ez az ár tartalmazza az áru el- és vissza szállítási költségét, rakodási költségét, valamint a raktározási és adminisztrációs díjat. (Kérjük a következő átvételi időpont megállapításakor vegye figyelembe, hogy az áru ismételt beszállítása 1-3 munkanapot vesz igénybe attól függően, hogy a szállítást hogyan tudjuk beütemezni a többi szállítás függvényében!) A tárolási díj számolása az 5 munkanap leteltével kezdődik és az áru tényleges átvételének napjával fejeződik be. A bérraktározási díj minden megkezdett nap után kerül kiszámításra.

5/b.  A megvásárolt áru kiszállítása történhet szállító partnerünkkel, futárszolgálattal, az Ön által fogadott szállítóval, vagy Ön személyesen is elszállíthatja.

5/c. Az áru jellege és érzékenysége miatt, főleg ha nagyobb mennyiségről van szó, fontos, hogy a szállítás zárt rakterű gépjárművel történjen, melyen az árut megfelelően lehet rögzíteni.

5/d.  Felelősséget csak a saját szállítónk által szállított árura vállalunk! Futárral vagy külső szállítóval történő szállítást csak a vevő felelősségére vállalunk. Az áru, szállítás közbeni sérülése vagy eltűnése miatt az SBS Parketta felelősséget nem vállal. A vásárlónak az ilyen jellegű esetleges problémákat és annak anyagi kártérítési igényét, a futár szolgálattal vagy a fogadott szállítójával kell rendeznie.

5/e.  Alap esetben a házhoz szállítás “KAPUIG” történik!  A gépkocsivezető segít a járműről történő lerakodásban,  de az áru be vagy felhordásáról  a vevőnek kell gondoskodnia. Igény esetén, külön megegyezés  szerint  a szállító tud rakodást biztosítani, de ezt Önnek a kiszállítás  előtt 1-2 nappal jeleznie kell felénk.
FONTOS! A rossz tapasztalatok miatt a futárszolgálattal történő szállítást megszüntettük, mivel ezek a termékek rendszeresen sérülten érkeztek meg a megrendelőhöz! Arra továbbra is van lehetőség, hogy a vásárló küldjön futárt az áruért (lehívás), de ilyen esetekben az SBS Parketta semmilyen felelősséget nem vállal a sérülten kézbesített, vagy elveszett áru miatt. 

5/f. Az áru személyes átvételekor, vagy legkésőbb lerakás előtt ellenőrizze, hogy a padlók dobozán található cikkszám megegyezik az Ön által rendelt padló cikkszámával és mindenképp ellenőrizze, hogy a csomagolásban ténylegesen az Ön által kiválasztott színű és mintázatú parketta van. Ugyan így ellenőrizze a kiegészítő anyagokat is. Az eltérő színű, ellenőrzés nélkül lerakott padlókat vagy kiegészítőket nem áll módunkban kicserélni, az azzal járó járulékos költségeket, mint pl. munkadíj és szállítási költség, nem tudjuk megtéríteni.

6.  VISSZAVÁSÁRLÁS! Kérjük, hogy a szükséges mennyiségek kiszámításánál vegye figyelembe, hogy a megmaradt termékeket nem tudjuk visszavásárolni, mint ahogy a rosszul választott színű, méretű és típusú, hibátlan termékeket sem, ezért kérjük figyelmesen járjon el a termék kiválasztásánál. Hogy ennek okát megértse, a részletekről IDE kattintva tájékozódhat.

7. Garancia.

7/a.  Az összes általunk forgalmazott termék I. osztályú és gyártói garanciával rendelkezik. A gyártók a garanciát feltételekhez kötik. Mindig figyelmesen járjon el és figyeljen a feltételek betartására, hogy az esetleges hibák esetén a garancia érvényesíthető legyen.

7/b.  A termékek garanciáját nem az SBS Parketta, hanem minden esetben a termék gyártója, forgalmazója biztosítja. A garanciás problémát írásban kell jelezni az sbsparketta@gmail.com címen és mi segítünk a garanciális ügymenet lebonyolításában. A levélnek tartalmaznia kell a garanciális probléma leírását, a lerakási helyszín címét és lehetőség szerint fényképeket a problémáról. A gyártók, a törvényi előírások szerint 14 munkanapon belül kivizsgálják az esetet, amiről írásban értesítik az érintett feleket.

7/c.  A vevő a jótállási igényét kizárólag a vásárlást igazoló számla bemutatása esetén érvényesítheti.

További kérdések esetén szívesen állunk rendelkezésére.

Adatvédelmi tájékoztatónkat IDE kattintva olvashatja el.

 

Copyright © 2015 – SBS Parketta. Minden jog fenntartva!