Egger laminált padló
2023-04-03
Halszálkás padló
2023-04-03

A falburkolatok lehetnek kültériek vagy beltériek, de az biztos, hogy nagy innovációs változásokon mentek keresztül az évek során. Kialakításuk egyre sokoldalúbb és látványosabb, mindig új megoldások születnek. Sokféle anyagot alkalmazhatunk, nagyon népszerű a kőburkolat, ma már beltérben is szép látvány nyújt, ha az egyik falat, vagy csak egy részét kővel burkoljuk.

Ezen kívül népszerűek a téglaburkolatok, de a parafa felületek is igen szép hatást tudnak elérni. A fából készült burkolatok reneszánszukat élik, mint annak idején a lambéria, ami szintén visszatért, de sokkal változatosabb és izgalmasabb formában. A fa, vagy fahatású burkolatok mindig is keresettek, mert olyan otthonos, meleg érzetet biztosítanak, amit egy kővel nem lehet elérni, ugyanakkor elegáns és stílusos belső teret alakíthatunk ki.

Ismerje meg a falbukolatok nagy választékát!

Aki mostanában nem vetette bele magát a témába, az elcsodálkozhat, hogy micsoda fejlődés történt a lakberendezésben. Olyan sokoldalú és esztétikus megoldások léteznek, amelyek segítségével egy teljesen más hangulatú lakást teremthet, mint azelőtt.

A burkolatokat leginkább panel formájában alakítják ki, ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag csak egymás mellé kell helyezni ezeket a falpaneleket, amik nagy méretűek, több négyzetméteresek, és gyorsan elkészülünk a burkolattal. A fából készült burkolat nemcsak melgséget sugároz, de némileg valóban szigetel is, és a hangot is jobban felfogja, bár léteznek kifejezetten hangszigetelt falburkolatok is, amelyek teljesen elzárják a hang útját.

Nem feltétlen kell teljes falfelületben gondolkoznunk, a falpaneleket általában úgy alakítják ki, hogy azok bárhol lezárhatók legyenek. Vagyis elég, ha a falnak egy részét borítjuk be, így egy igen elegáns és otthonos végeredményt kapunk. De nemcsak a nappaliban ajánlatos feltenni pár panelt, hanem például a hálószobában, az ágy mellett vagy felett is nagyon előnyös.

A fából készült panelek nagy előnye, hogy mivel élő anyagról van szó, amikor felrakjuk ezeket a burkolatokat, akkor szinte érezzük a fa csodálatos illatát, és közel érezzük magunkat a természethez még akkor is, ha egy betonrengetegben élünk.

gdpr-image
Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. A webhely használatával Ön elfogadja adatvédelmi irányelveinket.
Bővebben