Falburkolatok
2023-04-03
HDM spc padló
2023-04-03

Bizonyára sokan emlékeznek arra a klasszikus parketta mintára, amelynek a neve halszálkás padló. Azért kapta ezt a nevet, mert a parketta lécek V alakban helyezkednek el egymás mellett, és ez némileg hasonlít a halszálkára. Ez a minta régen nemcsak a parkettában volt divatos, de az öltözködés területén is találkozhatunk halszálkás kabáttal vagy zakóval.

A halszálka minta a melegburkolatok esetében nem ment ki a divatból, sőt reneszánszát éli. Számos lakásban, ahol az eredeti faparketta van jelen, igyekeznek megmenteni, felújítani, és csak akkor lecserélni, ha már tényleg menthetetlen állapotban van, és már a csiszolás és a lakkozás sem segít. Ilyenkor nehéz új burkolatot választani, sokan ragaszkodnak a halszálkához. Ez talán egyrészt emocionális okokból van így, az emlékek miatt, hogy egy olyan lakásban nőtt valaki fel, ahol ilyen minta volt minden szobában, és ez kellemes emlékeket idéz. Másrészt ez a lerakási mód igen esztétikus, és tágítja a teret.

Újra hódít a halszálkás padló!

Van egy jó hírünk azok számára, akik ragaszkodnak ehhez a mintához: A nagy laminált padló gyártó cégek elkezdték előállítani a halszálkamintás laminált padlót, ami minden színárnyalatban és kivitelben elérhető. Megtalálható a kínálatban a klasszikus barna árnyalat, annak világosabb és sötétebb változata, sőt a szinte fekete is, és láthatunk olyan megoldásokat, amelyek fehér antikoltak, vagy olyanok, mintha direkt kopottak lennének. A gyártók ugyanis nemcsak a magánlakásokra gondoltak, hanem a kávézókra, üzletekre is, ahol ezek a kopottas hatású minták jól érvényesülnek a megfelelő bútorokkal.

A halszálkás padló laminált változata megegyezik a többi laminált padló tulajdonságaival, jól viseli a terhelést, az ütést, könnyű a lerakása, vagyis sokkal hosszabb életű és praktikusabb, mint a fából készült elődje, mégis ugyanazt a klasszikus eleganciát kapjuk.

Egy olyan belső térben, amely stílusos és egyedi, legyen az egy lakás nappalija vagy egy kiállítóterem, a halszálka minta csak dob a látványon. Meleggé és otthonossá teszi a helyiséget, ahol mindig jól érezzük magunkat.

gdpr-image
Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. A webhely használatával Ön elfogadja adatvédelmi irányelveinket.
Bővebben