Magas szegélylécek

Magas kopásállóságú laminált padló
2023-04-03
Padlóalátétek
2023-04-03

Az utóbbi években nagy népszerűségnek örvendenek a magas szegélylécek. Ez a megoldás látványosabbá teszi a végeredményt, ugyanakkor egységesebb képet is mutat. Régebben a szegélylécnek nem tulajdonítottunk akkora jelentőséget, inkább láthatatlanná akarták tenni, ezért csak egy néhány cm-es lécet raktunk le, ami éppen hogy kiemelkedik a vízszintes felületből.

Mára a szegélyléc egy igen fontos elemévé vált a padló lerakásának, és akár 10-12 cm-es, vagy még magasabb szegélyléccel is díszíthetjük a szobát. Egy ilyen lezáró léc nemcsak eleganciát kölcsönöz a szobának, hanem praktikus funkciói is vannak. Például ahol gyerek is van, ott nagy védelmet nyújt a játék hevében tett rúgások, karcolások ellen.

Milyen enteriőrben érvényesülnek a magas szegélylécek?

Mielőtt meghatározzuk a szegélyléc magasságát, több szempontot érdemes figyelembe venni, ilyenek a belmagasság és a szoba nagysága. Egy nagy belmagasságú szobában minél nagyobb a szegélyléc, annál elegánsabb a látvány. Ha átlagos belmagasságú belső térbe szeretnénk ezt a megoldást, az csak akkor érvényesül, ha a szoba nagyobb az átlagosnál. Egy alacsony belmagasságnál egy kicsi szobában nem ajánlunk 10 cm- esnél magasabb szegélylécet.

Aki panel lakásban lakik, olyan egyedi, stílusos belső teret alakíthat ki, ahová igazán jó érzés hazamenni. Nem az a fontos, hogy hol lakunk, hanem az, hogy hova megyünk haza mindennap, hogyan alakítjuk ki azt a teret, ahol az életünk nagy részét töltjük.

Mire érdemes odafigyelni?

A magas szegélylécek lerakása igazából nem okoz gondot, ha a fal egyenes, mert akkor szépen illeszkedik. De gyakran előfordul, hogy hepe-hupák vannak a falban, amit eddig észre sem vettünk. A legtöbb szegélylécet klipsszel adják, hisz a laminált padló is ragasztó nélkül kerül lehelyezésre, azonban ebben az esetben ajánlatos ragasztót használni, hogy eltüntessük a fal egyenetlenségét.

A szegélylécek a fából készült hagyományos parketták vagy a laminált padlók esetében is nagyon fontosak, ezért szenteljünk nagyobb figyelmet a kiválasztásakor. Egy jól megválasztott szegélyléc sokat ad hozzá a szoba stílusához, egységes megjelenéséhez.

gdpr-image
Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. A webhely használatával Ön elfogadja adatvédelmi irányelveinket.
Bővebben