Magas szegélylécek
2023-04-03
Spc padló
2023-04-03

A padlóalátétek nélkülözhetetlen elemei a laminált padlónak. A megfelelő alátét kiválasztása éppen olyan fontos, mint a padló kikiválaszása, mert befolyásolja a sima felületet, a magas minőséget és a kényelmet.Egy ilyen alátét feladata, hogy maximalizálja a padlóburkolat élettartamát. Ezért a megfelelő aljzat kiegyenlítő hatással, sűrűséggel, teherbírással, és párazáró képességgel kell, hogy rendelkezzen. Ha nem figyelünk oda ezekre a részletekre, és egy olcsóbb alátéttel is megelégszünk, akkor idővel azt fogjuk tapasztalni, hogy ezek a tulajdonságok megszűnnek, a padlólapok illesztése meglazul, és ez beláthatatlan károkat fog okozni, azon túl, hogy nem lesz túl esztétikus sem.

Végig kell gondolnunk azt is, hogy ahova letesszük a burkolatot, ott szükség van-e extra szigetelésre vagy zajszűrésre, mert a padlóalátétek között olyan is megtalálható, amelyek ezekkel a tulajdonságokkal hatványozottan rendelkeznek. Az sem mindegy, hogy családi házba vagy egy panel lakásba kell választanunk az alátétek sokaságából. Egy biztos: a habfólia már a múlté, ez egy elavult technológia, olyannyira, hogy aki ezt használja, az elveszti a garanciáját a padlóra. Számos modern megoldás közül választhatunk, miért ragaszkodnánk a régi, poros dolgokhoz?

Melyik típust válasszuk?

A sok lehetőség közül felsoroljuk azt a néhányat, amit mindenképpen fontos figyelembe venni vásárláskor:

  • Lépészajcsökkentő alátét – abban az esetben fontos, ha emeletes házban lakunk, vagy többszintes lakásunk van. Minél vastagabb, annál inkább elnyomja a kopogás és a lépések zaját. Hőszigetelő képessége is a vastagsága alapján növekszik.
  • Újgenerációs, poliuretán ásványi anyagból készült innovatív alapanyag, melynek igen nagy a terhelhetősége, így közületeknek is ajánljuk.
  • A parafából készült padlóalátétek teljes mértékben temészetes anyagból vannak, ellenállnak a gombáknak, baktériumoknak, antibakteriálisak .
  • A padlópapír egy ismert és régebbi megoldás, gyakran használják padlófűtés esetén, mert hőellenállása kicsi, jól átengedi a hőt, viszont a lépészajcsökkentő tulajdonsága nem túl jó. Ezért nem is ajánljuk nagyon, létezik helyette modernebb megoldás.

Látható, hogy ezt a témát alaposan körbe kell járni, ha a számunkra legjobb alátétet szeretnénk.

gdpr-image
Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. A webhely használatával Ön elfogadja adatvédelmi irányelveinket.
Bővebben