023490-HORIZONTÁLIS CSAPHORNYOS 3 RÉTEGŰ BAMBUSZ PARKETTA – GŐZÖLT – HRCP

013990- ECON FLOOR – LA VILLI STONE – Vízálló SPC padló – 1,7mm integrált alátéttel – 2599-65
2024-05-24
007990-ARTEO vízálló laminált padló – ANARGOSA TÖLGY – 62747 WR – 8mm_AC5/33_4V
2024-05-30
Show all

023490-HORIZONTÁLIS CSAPHORNYOS 3 RÉTEGŰ BAMBUSZ PARKETTA – GŐZÖLT – HRCP

Ár:
23 490.-/m²
Elérhetőség
1-2 hét
Info:
4MV microfózolt
Termékcsalád:
Horizontális
Cikkszám:
HRCP
Anyaga:
mao bambusz
Vastagság:
15mm
Keményfa réteg:
3 rétegű
Felülete:
kezelt, lakkozott
Extra kezelés:
9 réteg UV lakk
Mintázata:
Dilen
Sávok:
1
Szín:
gőzölt
Rétegszám:
1
Fózolás:
igen
Rendszere:
csaphornyos
Ragasztást igényel:
igen
Felújítható:
Igen
Rögzítése:
Teljes aljzat ragasztás
Felhasználási terület:
beltér
Padlófűtésre alkalmas:
nem
Antibakteriális:
igen
Antiallergén:
igen
Vízálló:
nem
Panelméret:
1020x130x15mm
Rendelési egység:
1 csomag - Minimum 10 csomag RENDELHETŐ!
Csomag tartalom:
2,65 m²
Csomag súly:
26Kg
Származási hely:
Kína
Garancia:
20 év/5 év közületi

Elérhetőség: Rendelésre! (1-2 hét – gyártásról 2-3 hónap)

 mao bambuszból KÉSZÜLT HORIZONTÁLIS bambusz 3 rétegű parketta.

A BAMBUSZRÓL:

A mechanikai tulajdonságainak köszönhetően különösen elegáns és erős padlóburkolat nyerhető ki a bambusz növényből.

Tudtad, hogy körülbelül 1250 különböző bambuszfaj él a világon, amelyek közül 300 csak Kínában létezik? Közöttük a legmegfelelőbb fajta padlóburkolat, a Phyllostachys Pubescens (közismert nevén Moso vagy Mao Bamboo) , amely tartósságának és finom szemcséinek köszönhetően a legjobb minőséget kínálja a parkettához; gyakorta 20 méter magas és 25-30 cm átmérőjű.

Mindössze öt éven belül vágható, és választhat egy teljesen megújuló erőforrásból készült parkettát.  Valójában a bambusz nem fából, hanem magból álló növény, és spontán módon nő peszticidek nélkül és anélkül, hogy ültetni kellene; újranövekedési ciklusa sokkal gyorsabb, mint azé az erdőké, ahonnan a közönséges fa származik.

Ha bambusz padlót választ , megismerheti (és kézzel is érintheti) egy modern és elegáns alapelemet otthona dekorációjához, és a professzionális térhez is.

KÖRNYEZETÜNK VÉDELME:

NÉHÁNY SZEMPONT AZ ÖKOSZISZTÉMAKÉNT MŰKÖDŐ BAMBUSZERDŐBEN

bambusz aljnövényzet:

BAMBUSZ : méretek és terjedés: a bambusz örökzöld és rendkívül erőteljes növény . Ez egy magos növény, amelynek méretei fajonként jelentősen eltérnek (néhány középponttól 40 méteres magasságig), és főleg Ázsiában és Amerikában elterjedt, kis számmal Afrikában, Európában pedig semmi. Kelet-Szibéria hideg éghajlatán és trópusi éghajlaton egyaránt költ. Egyes fajok (beleértve a Mao Bambuszt is) rendkívül gyorsan (akár napi egy méterig) nőnek, de a legtöbb esetben körülbelül 5-10 cm-t nőnek naponta.

FA VAGY BAMBUSZ , a különbségek: számunkra az a legérdekesebb különbség a fa és a bambusz között, hogy az utóbbi rizómák (gyökerek), földalatti hálózatán keresztül terjed a környezetbe, amelyből folyamatosan hajtások bújnak elő. A csíra szárba változik, és egyetlen szezonban (3 vagy 4 hónap) alatt éri el a maximális magasságot és vastagságot, mielőtt a következő három-négy évben megkeményedik és sűrűsége életének negyedik-ötödik évében gyűjtik, amikor elérik a maximális lignin- és cellulóztartalmat, ezért nagyon hasonlítanak a fához. A hatodik évtől kezdve a növényt megtámadhatják a gombák és a penész, amelyek behatolnak a pépbe, és lebomlanak. Ezért van egy időkeret (jellemzően a negyediktől a hatodik évig), amely alatt a vágás megkönnyíthető, lehetővé téve a későbbi építőipari felhasználást. A kivágást követően a szár nem növekszik újra, hanem az erdő folyamatos szaporodási ciklusában az új szárak tovább nőnek, vagy kikelnek a talajból. Mivel csak bizonyos szárak alkalmasak a kivágásra, a túl fiatal vagy túl öregek pedig nem használhatók erre a célra.

bambusz erdő:

MEGÚJULÓ ERŐFORRÁS: Itt egyértelmű, hogy az alapvető különbség a faerdő és a bambuszerdő között elsősorban az öko-fenntarthatóságban rejlik, érdekes megjegyezni, hogy a bambusszal borított hegyeket soha nem teszi tönkre az erdőirtás, de érintetlenek maradnak.

FÖLDALATTI FÖLDSZERKEZET: az erdei ökoszisztémához vagy bambuszültetvényhez kapcsolódó másik érdekes elem, hogy a bambuszfa alatti talaj 70-100 cm mélységig kolonizálódik, a relatív rizómatikus és tömör gyökerek valódi földalatti szerkezetének részeként, amely lehetővé teszi az altalaj megfelelő tömítését felhőszakadás esetén, így megakadályozza a talaj erodálódását . Emiatt használják a bambuszt a világ számos pontján meredek és durva terepen is, mert a minden esővíznek képes ellenállni, ami a törzs belsejében található.

AZ ANYAG EREDETE

A padlóburkolatként való felhasználásra legalkalmasabb bambuszfaj a Phyllostachys Pubescens, melynek általános neve Kínában Mao bambusz; ez a faj a fából készült bambusz családjába tartozik , és kizárólag a Távol-Keleten (Kína, Japán, Korea stb.) nő. Nyersanyagunk Kína szárazföldi régiójában található hegyvidéki régióból származik, amely nagyon magas (1000 méter) tengerszint feletti magasságban található, és ahol viszonylag hideg a tél és nagyon forró a nyár; a tengerszint feletti magasság, valamint a nyári és a téli jelentős hőmérséklet-különbség lelassítja a növény növekedését, sűrűbbé és nehezebbé teszi . Ez a padlóburkolat nagyobb felületi súlyában és megnövekedett ütésállóságában mutatkozik meg , miközben azt is biztosítja, hogy a padló lerakása után lényegesen tovább tartson.

A parketta kezelése és tisztítása beltéri használatra

KARCOLÁSOK ÉS KOPÁSOK ELLENI VÉDELEM:

Nincs olyan, hogy karcálló fapadló, de ezekkel az apró lépésekkel jelentősen csökkentheti a karcolások valószínűségét és gyakoriságát:

  • helyezzen el szőnyeget a külső ajtón kívül és belül, hogy elkerülje a káros kavicsok bejutását;
  • helyezzen fel egy sor kis filcpárnát a székek, asztalok, fotelek vagy kanapék alá, hogy megakadályozza a padló elcsúszását;
  • Bútorok vagy kisebb tárgyak mozgatásakor érdemes megemelni ahelyett, hogy a felületen keresztül húzná. Amennyiben súlya végett csúsztatná, akkor valami puha tárgyat helyezzen a bútorzat lábai alá; egyetlen parketta sem bírja a bútorok lábainak súrlódását anélkül, hogy ne hagyna néhány karcot maga mögött.

TISZTÍTÁS

  • kerülje a túlzott vízzel való tisztítást, mert a fa hosszútávon megszívhatja magát, és ne használjon szappant, ammóniát vagy más, nem fából készült felületekre használt terméket;
  • ehelyett használja  a megfelelő LOBA/BONA Spray Mop-ot, amely nálunk beszerezhető a bambusz padlók felületkezeléséhez; ez egy olyan termék, amelyet kifejezetten előkészített keményfa parkettához terveztek; ne hígítsuk, hanem használjuk tisztán;
  • ha bármilyen olaj, festék, rúzs, tinta, kátrányfolt vagy bármi más szennyezi a parkettát, azonnal távolítsa el mindezt  egy csepp alkohollal egy száraz ruhára csepegtetve; ezután egy puha, enyhén nedves ruhával eltávolíthatja a maradványokat;
  • gőzzel történő tisztítás nem ajánlott;
  • nem kell viaszt használnia;
  • a padlót kis mennyiségű vízzel és semleges mosószerrel is meg lehet tisztítani, fontos, hogy a tisztítókendőt nagyon jól kicsavarjuk, és a tisztítás során a parkettán képződő nedvesség szinte azonnal elpárologjon;
  • ne használjon rossz minőségű szupermarketi tisztítószereket, mivel egyesek károsak a parkettára.
  • a FA  természetes környezeti behatásokra, páratartalom különbségekre  reagál ; amikor a környező terület száraz, a fa nedvességet bocsát ki, ami segít a környezeti levegő kevésbé szárazzá tételében (például télen fűtés alkalmazása); Ha a környezet nagyon párás, a fa magába szívja a nedvességet és visszatartja belül, ami segít szárazabbá tenni a levegőt (például nyáron, amikor kint meleg és párás időszak van). Ez a fapadló kiváló tulajdonsága; csak maga a fa segíti a beltéri környezet többé-kevésbé állandó páratartalmát. A probléma akkor fordulhat elő, ha a környező terület túl párás (ami azt jelenti, hogy a fa még képes felszívni a felesleges nedvességet, de túlságosan megduzzad), vagy ha túl száraz (ami azt jelenti, hogy a fa továbbra is felszabadítja a nedvességet, ami arra készteti, hogy kiszáradjon és megrepedjen). A padlóburkolat kialakítása fajonként eltérő, de minden esetben azt tanácsoljuk, hogy a páratartalom szintjét egy bizonyos százalékon belül tartsa 45% és 60% között egész évben;

ÁLTALÁNOS TANÁCS

  • A padló lerakása után tisztítsa meg a teljes felületet;
  • a rendszeres tisztítás kulcsfontosságú ahhoz,  hogy a padlót  sok éven át újszerű állapotban  tartsuk. Ezért tanácsos porszívóval megtisztítani vagy seprűvel végigsöpörni a felületen, hogy eltávolítsa az esetleges károsodást okozó részecskéket, a padlóburkolatot használó forgalomtól függően;

HOGY KERÜL IDE MOST A PANDA?

A kínai pandát semmiképpen nem érinti a bambusz erdők erőforrásainak felhasználása; ez a cuki kis medve, amely másokkal ellentétben sohasem letargikus, és naponta körülbelül 40 kg csírát eszik, tisztességes különféle bambuszokkal táplálkozik, ezek azonban kis fajok, levelekkel és gallyakkal közel a talajhoz; A bambusz, amelyből a parkettát készítik, meglehetősen gigantikus, és az első levelei 7-8 méter magasságban vannak a talaj felett, és a panda biztosan nem mászik ilyen magasra, hogy megegye a leveleket. Azt is tudni kell, hogy a panda nem táplálkozik egyedül bambusszal, még akkor sem, ha ez marad a fő „alaptápláléka”: gyakran váltogatja a hajtásokat és a rovarokat, tojásokat, állati sárgarépát és általában a kisállatokat; Mivel medve, ezért minden esetben húsevő és mindenevő is, ez az uralkodó vegetáriánus étrend azonban nem jellemző a medvére.

Továbbá élőhelye Kína központjában található, ahol ízlésének megfelelő bambuszfajok találhatók; építési alapú bambuszt vágják más területeken , keletebbre, inkább a part felé, amely több száz kilométerre van.

Ebből egyértelmű, hogy a bambusz padlóburkolatként történő használata nincs hatással a zárt és vadon élő környezetre, ahol a panda él.

A  HORIZONTÁLIS 3 RÉTEGŰ BAMBUSZ PARKETTA legfőbb előnyei

  • Természetes anyagból készült 
  • Megújuló erőforrás 5 éven belül
  • Felújítható
  • Nincs egyforma textúrájú panel, nincs felületi ismétlődés
  • Meleg komfort érzet
  • Kész parketta, 9 UV lakkal kezelt felület. Csak fektetnie kell. 
  • Kiváló lépéskomfort
  • Elegáns  Mikrofózolás mind a 4 oldalt. 
  • Nincs káros anyag kibocsájtás (E1 szabványnak megfelelő)
  • Alacsony lépészaj
  • Brinnel keménységi skála: Tölgy – 4,7 kg/mm2
  • 100% FSC
  • A+ osztályozású francia VOC rendelet
  • Kiváló minőség

A gyártó azon kevés vállalat között tudható, amely rendelkezik illékony szerves vegyületek kibocsátása elleni VOC tanúsítvánnyal: A+

ALACSONY VOC KIBOCSÁTÁS IGAZOLÁSA

A különösen alacsony VOC (Volatile Organic Compound) kibocsátásuknak köszönhetően a bambusz padló segít megőrizni a jó beltéri levegő minőségét.

Általánosságban elmondható, hogy a beltéri környezet levegőminősége mindig valamivel rosszabb, mint a szabadban, mert zárt és kevésbé jól szellőző környezet marad, még akkor is, ha az ablakok kinyitásával változik a levegő. De mi az, amitől elhal a levegő? Miért kell időnként friss levegőt szívni? Két tényező okozza a levegő romlását:

BIOLÓGIAI SZENNYEZŐANYAGOK

– baktériumok vagy penészgombák, atkák, pollen, paraziták, rovarok és különféle mikroorganizmusok jelenléte;

KÉMIAI SZENNYEZŐANYAGOK

– egyszerű emberi jelenlét; egyetlen egyszerű lélegzetvétellel szén-dioxid bocsát ki és oxigént fogyaszt el;
– különféle füstök és gázok (szén-monoxid, nitrogén-oxidok, kén-oxidok, ózon), amelyek a dohány, gyapjú, konyhai füst, gázkazánok, klímaberendezések és nagyfeszültségű gépek, például nyomtatók és fénymásolók elégetésekor keletkeznek;
– spray-k és különféle peszticidek;
– Bútorokból, gyantákból, ragasztókból, építőanyagokból, tisztítószerekből és festékekből kibocsátott szerves illékony szerves vegyületek (VOC).

HOGYAN VÉDED MAGAD?

– a legjobb megoldás a helyiségek rendszeres és megfelelő szellőztetése ; a helyiségek levegőjének változása miatt az idők során keletkezett káros anyagok felhígultak a friss levegő betáplálásának köszönhetően; ráadásul a parketta olyan bútordarab, aminek „lélegeznie kell”, különösen manapság, ahol nem ritka az olyan ablakok beépítése, amelyek jól szigetelnek kizárva a  a hideget és a zajt, de csak lassú, bár állandó légcserét tesznek lehetővé;

gdpr-image
Ez a weboldal cookie-kat használ az élmény javítása érdekében. A webhely használatával Ön elfogadja adatvédelmi irányelveinket.
Bővebben